Toch nieuwe berekening naar verkeersdrukte toekomstig winkelhart Den Hoorn; wethouder zwicht

stoplichten
stoplichten
DEN HOORN - De hoeveelheid verkeer dat een nieuw winkelhart in Den Hoorn in de gemeente Midden-Delfland in de toekomst aantrekt, wordt nog een keer onder de loep genomen. Wethouder Piet Houtenbos heeft dat dinsdagavond beloofd.
De lokale politiek viel over hem heen toen Houtenbos schermde met rekenmodellen over het verkeer uit 2012. De wethouder was aanvankelijk niet van plan om nog eens te laten uitzoeken in hoeverre het autoverkeer toeneemt, er genoeg parkeerplaatsen komen en de bevoorrading van winkels goed wordt geregeld. Houtenbos vindt het nu 'niets toevoegen'.
Volgens VVD'er Gert-Jan van Dooremaal zou het een omgekeerde wereld zijn als er eerst gebouwd wordt en dan pas een plan voor de verkeersafwikkeling wordt gemaakt. 'Het is nu beter uit te zoeken of Den Hoorn een bypass nodig heeft of beter af is met een pacemaker', vulde OGP-Midden-Delfland-politicus Niek Knaap aan.

Wensen inventariseren

Houtenbos gaat donderdag met de huidige winkeliers in Den Hoorn praten om hun wensen te inventariseren. De wethouder wil voor juni met een plan komen voor het verkeer in het toekomstige winkelhart van Den Hoorn.
Al jaren wordt er gepraat over een nieuw winkelhart in Den Hoorn, op steenworp afstand van Delft. Naast een bestaande supermarkt, zou er nog een grootgrutter bij moeten komen. Verder zou er meer variatie van winkels in Den Hoorn moeten verrijzen.