Vluchtauto liquidatie Amersfoort gestolen in Den Haag

DEN HAAG - De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een BMW, die in januari vorig jaar werd gestolen in Den Haag. De wagen is vermoedelijk gebruikt bij de liquidatie van Mohammed Alarasi in Amersfoort.
Het slachtoffer werd op maandag 20 januari 2014 na een avondje sporten doodgeschoten op een parkeerplaats. De daders stapten na de moord in een gereedstaande donkere BMW 550i. Uit onderzoek is gebleken dat die wagen was gestolen vanaf de Stekelbaarssingel in Den Haag (Leidschenveen).
Na de liquidatie reden de daders in de BMW naar Leusden. Daar staken ze de wagen in brand in de hoop sporen uit te wissen. De mannen zijn vervolgens in een andere BMW gestapt en gevlucht. In de Utrechtse wijk Lunetten hebben ze de tweede auto later achtergelaten.

Persoonsverwisseling

Mohammed Alarasi is volgens de politie het slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling. De 38-jarige Samir Jabli, in de Amsterdamse onderwereld beter bekend als 'Babbel', zou het doelwit zijn geweest. 'Babbel' werd eind vorig jaar alsnog geliquideerd voor zijn ouderlijk huis in Amersfoort.