Branden Sasboutstraat in Delft gelinkt aan vijf branden in de wijk Tanthof

DELFT - Twee branden in de Sasboutstraat in Delft op woensdag 11 februari zijn mogelijk aangestoken door dezelfde personen die ook vijf keer toesloegen in de wijk Tanthof. Dat blijkt uit een uitzending van Opsporing Verzocht. De politie heeft vier tips gekregen naar aanleiding van de uitzending.
Op 11 februari werden in de Sasboutstraat twee containers in brand gestoken. Op dezelfde dag werden vijf branden gesticht in de wijk Tanthof, zo'n 5 kilometer verderop. Daar woedde brand in het clubhuis van een kindervolkstuin, bij een woonhuis, een horecagelegenheid en bij 2 scholen in de wijk.
Opmerkelijk is dat alle branden in de wijk Tanthof zijn begonnen in afvalcontainers die tegen panden zijn aangezet. Dat was ook het geval in de Sasboutstraat.

Onrust en tips

De branden zorgden voor grote onrust in de wijk. Bovendien konden de kinderen van de twee basisscholen een dag niet naar school. De politie begon meteen een uitgebreid onderzoek naar de branden en stuitte daarbij op camerabeelden waarop de daders zijn te zien.