Moordzaak Randy Martis uitgesteld, meer onderzoek nodig

DEN HAAG - De moord op Randy Martis (41) vorig jaar juni in de Beverweerdstraat in Den Haag wordt voorlopig nog niet behandeld door de rechtbank. Er is meer onderzoek nodig. Verdachte Kevin M. heeft het gevoel 'dat hij niet wordt gehoord'.
Randy Martis werd op 18 juni vorig jaar thuis meerdere keren door zijn lichaam en hoofd geschoten. Er werden vier mensen aangehouden, nu zit alleen Randy's stiefzoon Kevin (23) nog vast.
'Waarom zijn de andere verdachten vrij terwijl mijn cliënt nog steeds vastzit', vraagt Kevin's advocaat Natacha Harlequin zich af. 'Hij heeft het gevoel dat er geen ruimte is voor zijn stem en zijn stelling. Cliënt heeft het idee dat hij niet wordt gehoord.' Volgens Kevin heeft een van de andere verdachten zijn stiefvader doodgeschoten bij een ruzie om geld.

Informaten gehoord

Bij het Team Criminele Inlichtingen zijn anonieme tips binnengekomen die volgens Harlequin ontlastend zijn voor Kevin. Ze wil de tipgevers spreken. Eerder bepaalde de rechtbank dat dat niet kon. Maar donderdag zaten er nieuwe rechters die beslisten dat de tipgevers toch anoniem gehoord moeten worden.
Ook komt er onderzoek naar schotresten op de kleding van de drie andere verdachten. 'Ik kan niet begrijpen dat de kleding van Kevin destijds is onderzocht, maar de kleding van de anderen niet', zegt Harlequin. 'Het lijkt erop dat het Openbaar Ministerie er alles aan doet om mijn cliënt veroordeeld te krijgen, om maar te rechtvaardigen dat de anderen zo snel zijn vrijgelaten.'

Tal van verklaringen

Volgens de officier van justitie is het logisch dat het onderzoek zich met name richt op de stiefzoon. 'Een neef van Kevin was bij de schietpartij aanwezig; hij heeft verteld waar verdachte stond en waar het slachtoffer stond. Zijn verhaal klopt precies met de resultaten van het technisch onderzoek.'
Die bewuste avond had het Nederlands elftal op het WK voetbal een wedstrijd tegen Australië gespeeld. Er waren dus relatief veel mensen op straat en volgens de officier van justitie zijn er 'tal van verklaringen' die in de richting van Kevin M. wijzen.