Jan Willem Wigt: 'Volgende maand een nieuwe directeur voor ADO Den Haag'

DEN HAAG - ADO Den Haag krijgt volgende maand een opvolger voor de vorige week opgestapte Maarten Fontein. Dat zei interim-directeur Jan Willem Wigt donderdagmiddag tegenover Omroep West. De tijdelijk opvolger van Fontein wil tijdens de algemene ledenvergadering op 14 april een nieuwe directeur en een voltallige raad van commissarissen presenteren.
'We zijn al druk in gesprek met kandidaten voor de directeursfunctie', zegt Wigt, die niet van plan is lang interim-directeur te zijn. 'Deze baan is geen jongensdroom voor mij, maar ik neem mijn verantwoordelijkheid.' Wigt werd vorige week door de Chinese eigenaar Hui Wang gevraagd om Fontein tijdelijk te vervangen. 'Ik heb prima contact met meneer Wang en zijn management werkt hard.'
ADO Den Haag leek een stuurloos schip te worden na het vertrek van Fontein, maar volgens Wigt gaat het goed met de club. 'Ik ben tekenbevoegd, dus de contracten kunnen gewoon verlengd worden. De club draait goed, het is niet zo dat opeens alles stil staat nu Maarten vertrokken is.'

Nieuwe raad van commissarissen

Wigt hoopt op 14 april ook een nieuwe raad van commissarissen (RvC) te presenteren. Op dit moment vormt Wigt samen met twee Chinezen de RvC. 'Dat zouden gewoon weer zes mensen moeten worden, dus daar gaan we snel voor zorgen', aldus Wigt.
Wigt vindt het jammer dat de randzaken bij de club zo de aandacht opeisen. 'Uiteindelijk gaat het toch om het voetbal en wat er op het veld gebeurt. Als we zondag van Heracles winnen zijn we zo goed als veilig. Dat laat zien dat het nog steeds heel goed gaat met ADO', besluit hij.