Elfde Nacht van de Fooi in Delft, Den Haag en Leiden

LEIDEN - Den Haag, Delft en Leiden doen zaterdag 30 mei mee aan de elfde editie van de Nacht van de Fooi. Die dag doneren alle deelnemende horecagelegenheden hun fooi aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.
In Leiden kunnen bezoekers op de Vismarkt voor het Stadhuis genieten van een compleet programma. Bij de deelnemende kroegen, cafés en restaurants treden bandjes op en er zullen speciale 'Nacht van de Fooi'-gerechten en menu’s worden aangeboden.
De negentig studenten achter het initiatief willen met de Nacht van de Fooi het uitgaanspubliek in Nederland proberen te verbinden met de ontwikkelingsprojecten. Van een lokaal initiatief in Groningen is het inmiddels uitgegroeid tot een landelijk evenement in nu veertien steden.

Terug in Den Haag en Delft

Leiden organiseert de Nacht van de Fooi voor de vijfde keer. Vorig jaar was de stad nog het toneel van de landelijke opening van het evenement. Voor Den Haag is het de derde keer dat de Nacht wordt gehouden, voor Delft is het de eerste editie sinds 2007.