'Maak van Koudasfaltfabriek een multifunctioneel terrein'

GOUDA - Steeds meer inwoners van Gouda willen van het terrein van de Koudasfaltfabriek in Gouda een nieuw evenemententerrein maken. Gouda Bruist is een online petitie gestart om het gebied van zo’n 30.000 vierkante meter naast de oude stadskern een nieuwe bestemming te geven.
Een flink aantal Goudse organisaties, waaronder Gouda Bruist, Museumhaven Gouda, Gouda 'Sterk aan de IJssel' en Buurtschap Stolwijkersluis wil dat de gemeente, ondanks de financiele risico’s, het terrein van Koudasfalt aankoopt. 'Samen maken we GOUDasfalt van KOUDasfalt', staat in de petitie, die ruim 500 keer is ondertekend.
'Wij willen als betrokken burgers graag dit unieke plekje behouden, want het is een fantastisch doorkijkje naar de Krimpenerwaard', zegt initiatiefnemer Peterpaul Kloosterman namens Gouda Bruist. 'Hier zouden we bijvoorbeeld Gouda Culinair kunnen organiseren. En stel dat er gemeentelijk vuurwerk wordt afgestoken, waarom zouden we dat niet hier doen?'

Te koop aangeboden

De huidige eigenaar, KWS, heeft het fabrieksterrein te koop aangeboden aan de gemeente. ChristenUnie, PvdA, SGP, GroenLinks en Partij voor de Dieren willen onderzoeken of nieuwe onderhandelingen de aankoop dichterbij kunnen brengen.