Toch weer gas aan de Wollefoppenweg in Zevenhuizen dankzij mobiel gasstation

ZEVENHUIZEN - De ruim tweehonderd huishoudens op de grens van Zevenhuizen en Rotterdam krijgen dit weekend toch onbeperkt toegang tot gas. Netbeheerder Stedin heeft de huizen aangesloten op een mobiel gasstation.
De klanten van Stedin en Liander zaten vrijdag sinds 14.00 uur zonder gas, nadat bij werkzaamheden op de Groeneweg in Rotterdam een heipaal door een hogedruk gasleiding werd geslagen. De reparatie van deze leiding gaat in ieder geval nog tot maandag duren. Er moet onder meer over 150 meter een nieuwe gasleiding worden gelegd onder de Ringvaart van de Zuidplaspolder.
Stedin heeft als noodvoorziening een mobiel gasstation laten aanrukken. Het gasstation was om 20.00 uur helemaal klaar voor gebruik. Monteurs zijn daarna de deuren langs gegaan om de huizen één voor één aan te sluiten.

Continu gas

Volgens de woordvoerder van Stedin wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van een mobiel gasstation. Daardoor is het mogelijk om alle tweehonderd klanten toch continu van gas te voorzien.
Het gaat om huizen aan de Wollefoppenweg, Vlietkade, Strandweg, het Wollefoppenpad, de Bermweg, Brigadier Aad de Jonghof en het Lindenhof.