Meester Orlando van de St. Carolusschool is de Haagse conciërge van het jaar

DEN HAAG - Vrijdag de dertiende is voor meester Orlando van de St. Carolusschool in Den Haag een echte geluksdag geworden. Hij werd vrijdag gehuldigd als Haagse conciërge van het jaar.
D66-raadslid en juryvoorzitter Kim Waanders: 'De kinderen zijn heel erg trots op Orlando als conciërge. Geen klus is hem te veel, hij haalt de ballen van het dak, plakt pleisters als het nodig is en troost de kinderen als ze verdrietig zijn. Zo'n conciërge gun je elke school!'
De prijs werd uitgereikt door Waanders en de twee andere juryleden: D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen en de winnaar van vorig jaar: meester Ferry.

Onmisbaar

D66 organiseert sinds 2005 de verkiezing van Haagse conciërge van het jaar. Waanders: 'Conciërges vervullen een onmisbare rol op school en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Ze zijn erg belangrijk voor de veiligheid, het onderhoud en de sfeer op school. D66 vindt dat iedere school zo'n conciërge als meester Orlando verdient en zet zich hier met hart en ziel voor in.'
Dit jaar was de verkiezing een jubileumeditie: D66 reikte de prijs voor de tiende keer uit. De Haagse verkiezing vindt in het hele land veel navolging. D66-fracties in het hele land organiseren inmiddels hun eigen conciërge van het jaar-verkiezing.

Leukste verkiezing

De Haagse versie is genomineerd als Leukste Verkiezing van Nederland. Maandag volgt hiervan de uitslag.