Bestuur El Wahda-moskee, De Ark en Gemiva vragen Gouds college om hulp bij nieuw plan

GOUDA - Het bestuur van de El Wahda-moskee, school voor speciaal onderwijs De Ark en medisch kinderdagverblijf Gemiva gaan samen werken aan een nieuw plan voor een nieuwbouwcomplex in Gouda. Dat hebben ze vrijdag besloten.
De drie initiatiefnemers hebben het college van burgemeester en wethouders van Gouda gevraagd snel met een voorstel te komen hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Ze hopen onder meer op een bemiddelaar, overleg met de buurt en toezicht uit de raad om ervoor te zorgen dat er dit keer wel draagvlak is voor hun plan.
Oorspronkelijk zou er een megamoskee komen op het terrein van de Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda, met ruimte voor De Ark en Gemiva. Vooral de komst van de megamoskee leidde tot veel onrust in Gouda en collegepartij VVD trok begin maart de steun voor dit plan in. Ook de ChristenUnie twijfelde, waardoor er geen meerderheid voor de megamoskee meer was in de gemeenteraad.

Kleinere moskee

Uiteindelijk kwam het niet tot een stemming in de Goudse raad. El Wahda zag af van de bouw van een megamoskee en wil nu een kleinere moskee gaan bouwen op het terrein van de Prins Willem Alexanderkazerne.