Beverwijkse moordzaak: geen reconstructie door afwezigheid Ad H. uit Voorschoten

VOORSCHOTEN - In Beverwijk hebben een rechter-commissaris en een officier van justitie de plek bekeken waar een 78-jarige man uit die plaats in oktober vorig jaar werd vermoord. In de zaak zit Ad H. (54) uit Voorschoten vast. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord.
De rechter-commissaris wilde eigenlijk een reconstructie houden op de plek van het misdrijf om de gebeurtenissen precies na te bootsen, maar omdat de verdachte er niet bij kon zijn werd de 'plaats delict' alleen grondig bekeken. De advocaat van Ad H. was namens zijn cliënt wel bij de 'schouw' aanwezig.
Het 78-jarige slachtoffer, Niko Oort, werd in oktober vorig jaar zwaargewond gevonden in een pand aan de Dreef in Beverwijk. Hij overleed niet veel later aan zijn verwondingen. Ad H. uit Voorschoten kon in de omgeving al worden aangehouden en zit nog steeds vast. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk en het Openbaar Ministerie wil daar tot op heden nog niets over kwijt.

Rechtszaak

Donderdagochtend moet de verdachte zich bij de rechtbank in Haarlem melden voor een pro-formazitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld, maar er wordt wel gekeken of de 54-jarige Voorschotenaar nog vast moet blijven zitten. Ook zal tijdens die zitting duidelijk worden over wat er op 1 oktober vorig jaar in Beverwijk is gebeurd.