Asieldieren uit Rijswijk als model te zien in IKEA Delft

DELFT - Acht honden en vijf katten van dierenasiel 't Julialaantje in Rijswijk zijn als echte modellen op de foto gegaan. Hun afbeeldingen zijn op kartonnen borden geprint en die zijn vanaf woensdag te zien in IKEA Delft.
Doel van de actie is een nieuw huis te vinden voor de asieldieren. Daarnaast hoopt het asiel dat mogelijke baasjes zich ook het lot van 't Julialaantje aantrekken omdat het asiel met sluiting wordt bedreigd. Het gebouw is verouderd en er is een gat van drie ton in de begroting dat voor 1 juli van dit jaar gedicht moet zijn.
De actie met de kartonnen honden en katten is een initiatief van het woonconcern. 'In de Verenigde Staten en Singapore heeft IKEA deze actie eerder met succes uitgevoerd. Wij vonden dit zo’n leuk initiatief dat we lokaal de samenwerking met ’t Julialaantje hebben gezocht' aldus winkelmanager Denis Bar. 'Deze actie zet met een knipoog de asieldieren in het zonnetje, waarmee we een positieve bijdrage hopen te leveren aan het vinden van een nieuw huis voor deze dieren.'