Inwoners Zuid-Holland: We willen meer groen en natuur

DEN HAAG - Er moeten meer natuurgebieden komen in Zuid-Holland, dat zegt driekwart van de inwoners van de provincie. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in aanloop naar de provinciale verkiezingen op 18 maart. De overheid moet een rol spelen in dat natuurbeleid, vindt 95 procent van de ondervraagden. Het zou namelijk een positief effect hebben op de economie.
Met name de natuur rondom het huis is belangrijk, zegt zeven op de tien van de ondervraagden. En juist die natuur is er vaak onvoldoende of niet goed onderhouden. Het aantrekkelijker maken van de natuurgebieden heeft volgens 80 procent van de ondervraagden een positief effect op met name toerisme en horeca. Dat zou ook weer doorwerken in de economie.
Directeur van Natuurmonumenten, Marc van den Tweel, doet ook een beroep op de provincie. ‘Het beleid van de provincie is ontzettend belangrijk voor de toekomst van onze natuur. De inwoners van het verstedelijkte Zuid-Holland willen meer natuur. Dat is dus een aansporing voor de provincie om er een schepje bovenop te doen.’

Provinciale verkiezingen

De Zuid-Hollanders vinden het belangrijk dat de overheid hier iets aan doet. Zelfs 71 procent van de ondervraagden geeft aan bij de verkiezingen 18 maart rekening te houden met de standpunten over natuur en natuurbeleving van een partij. Het zou zelfs een doorslaggevende rol kunnen spelen.
Nog niet zeker wat u gaat stemmen, kijk naar dinsdagavond naar het verkiezingsdebat.