Man aangehouden voor tientallen valse 'slecht-nieuws gesprekken' zit in Haagse cel

Telefoon
Telefoon
DEN HAAG - De man die ervan wordt verdacht tientallen mensen te hebben gebeld met de mededeling dat er een dierbare was overleden, zit in een Haagse politiecel. De 22-jarige man uit Alkmaar deed zich tijdens de gesprekken voor als politieagent.
Bij de politie kwamen in februari vanuit het hele land meldingen binnen van geschrokken burgers. Ze waren allemaal gebeld door een politieagent die 'slecht nieuws' voor hen had. Hij vertelde dat een vader, moeder, echtgenoot of soms zelfs een kind was overleden. Zij zouden zijn vermoord of zijn omgekomen bij een ernstig ongeval. Soms vertelde hij er zelfs bij dat een ander familielid verantwoordelijk was voor de dood.
De hevig geschrokken slachtoffers kwamen er vervolgens kort daarna achter dat ze de dupe waren geworden van een misplaatste grap. In een aantal gevallen heeft dit zo veel impact gehad dat mensen er nog steeds last van hebben. Een Haags rechercheteam behandelt meer dan vijftig aangiften. Door onder meer telefoongegevens van slachtoffers, wisten de rechercheurs de identiteit van de man uit Alkmaar te achterhalen. Uit verhoren moet nog blijken wat het motief van de man was.