Hockeygluurder Luigi C. opgetogen over opgelegde straf

WASSENAAR - Luigi C. is opgetogen over de straf die de rechter dinsdag oplegde voor het stiekem filmen bij hockeyclub HGC. Anderhalf jaar cel in plaats van de vier die het OM had geëist. 'Hij vindt het vreselijk wat er is gebeurd', zegt advocaat Michael Berndsen. 'maar dit is een goede uitspraak die aan iedereen voldoende recht doet'.
Luigi C. maakte jarenlang opnamen in de meisjeskleedkamer van HGC. Honderden meisjes werden stiekem gefilmd terwijl zij zich uitkleedden en naar de douche liepen. Daarnaast had hij meer dan 100.000 afbeeldingen van kinderporno in bezit. En hij maakte een aantal stiekeme filmpjes van buurmeisjes die topless lagen te zonnen of zich in hun slaapkamer omkleedden.
Op 26 augustus werd hij opgepakt. De opgelegde straf van anderhalf jaar cel waarvan acht maanden voorwaardelijk betekent dus dat hij binnenkort vrij komt. 'Dat is een heel prettig vooruitzicht', stelt Berndsen. In de gevangenis had Luigi het volgens hem zwaar. Eerder legde de advocaat al uit dat Luigi zijn cel bijna niet meer uit kwam omdat hij ernstig werd bedreigd door andere gevangenen.

Terug naar huis

Luigi zal teruggaan naar zijn ouders, waar hij nog altijd woonde. 'Zij zijn hem blijven steunen en dat is nu de basis waarop hij opnieuw kan beginnen.' De rechter benadrukte tijdens de uitspraak dat Luigi, 46 jaar oud, alles is kwijtgeraakt. Zijn ouders zijn de enigen die hem nog steunen.
'Het zal lastig worden', erkent Berndsen. De media-aandacht voor de zaak heeft ervoor gezorgd dat iedereen Luigi's naam kent, daar heeft de rechter ook rekening mee gehouden in het vonnis. 'Ze moeten in die buurt een manier gaan vinden om met elkaar om te gaan. Het is afwachten hoe dat loopt.'
» Lees meer over Luigi C. in ons dossier