Groeiende onrust over windmolens in het Westland

MAASDIJK - Het verzet tegen de komst van windmolens in het Westland groeit. Sinds er afgelopen weekend in Maasdijk een actiegroep is opgericht tegen de bouw van een windmolen, hebben al meer dan honderd mensen zich aangesloten.

Nature's Pride wil mogelijk een windmolen neerzetten achter zijn gebouw op industrieterrein Honderdland langs de A20. De fruitexporteur wil met de molen energie opwekken voor het bedrijf. Een vergunning moet nog worden afgegeven, maar de actiegroep 'Tegenwind-Molens in Westland' wil het zover niet laten komen.

De provincie heeft gemeenten in Zuid-Holland de opdracht gegeven elk een aandeel te nemen bij de plaatsing van windmolens om energie op te wekken. In het Westland zou het gaan om drie molens. Maar tegenstanders vrezen dat dit aantal verder uit de hand gaat lopen.

Economisch belang

Actievoerder Cobie Gardien denkt dat langzamerhand het economisch belang zwaarder weegt bij de gemeente Westland en de provincie dan dat van de inwoners. Ze vindt dat de overheden te makkelijk hun oren laten hangen naar de wens van bedrijven.

Bij haar actie krijgt ze zowel steun uit andere Westlandse plaatsen als elders uit het land. 'We gaan de komende tijd onze actie verder kracht bij zetten door te flyeren', vertelt Gardien. Daarnaast gaat ze lobbyen in de lokale en provinciale politiek.

Deel dit artikel: