Stembureau in provinciehuis later open: 'Stemhokjes waren er nog niet'

Provinciehuis buitenkant straat
Provinciehuis buitenkant straat
DEN HAAG - Het stembureau in het provinciehuis van Zuid-Holland is woensdagochtend later open gegaan dan gepland. Er was een probleem met het plaatsen van de stemhokjes.
'De stemhokjes moesten nog geleverd worden', vertelde Commissaris van de Koning Jaap Smit bij Mogge Michiel op Radio West. Smit moest het stembureau woensdagochtend openen.
Het bureau had eigenlijk rond 7.30 uur open moeten gaan, maar pas rond 8.00 uur was alles klaar om kiezers te ontvangen. 'Maar nu staan de hokjes er en ik heb al een paar mensen zien stemmen', vertelde Smit.
De Commissaris van de Koning roept iedereen op om echt te gaan stemmen. 'De provincie is dichterbij dan je denkt. Rij maar eens de gemeentegrens over en je hebt meteen met de provincie te maken', vertelt hij. 'Denk aan provinciale wegen en groen, maar ook aan het vliegveld en waar al dan niet nieuwe bedrijven gebouwd mogen worden. De provincie doet veel voor je directe leefomgeving.'
Ook deed Smit nog een goed woordje voor de waterschappen. 'Mensen onderschatten vaak het belang van het waterschap. Het is het oudste democratische instituut dat we hebben. Zij zorgen ervoor dat we droge voeten hebben en het is heel belangrijk hoe dat gebeurt', legt Smit uit. 'Een groot deel van Nederland ligt natuurlijk onder de zeespiegel.'