Arbiter Liesveld fluit treffen tussen Ajax en ADO Den Haag

Scheidsrechter Liesveld tijdens ADO - NAC
Scheidsrechter Liesveld tijdens ADO - NAC
DEN HAAG - Het duel tussen Ajax en ADO Den Haag staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld. Voor de 41-jarige arbiter is het al de derde keer dit seizoen dat hij een competitiewedstrijd van de Hagenaars fluit.
Beide keren werd er gewonnen in het Kyocera Stadion. In augustus was ADO met 3-0 te sterk voor FC Groningen en nog maar een maand geleden kreeg Michiel Kramer concurrent NAC Breda op de knieën: 3-2. Liesveld krijgt komende zondag in Amsterdam assistentie van Angelo Boonman en Bas van Dongen. Vierde official is Jeroen van Manschot.
Behalve emotioneel is de ontmoeting met Ajax ook sportief gezien van groot belang voor ADO Den Haag. Het team van trainer Henk Fraser vindt zichzelf terug op de veertiende plaats, maar liet Heracles Almelo afgelopen weekend de achterstand verkleinen tot drie punten. De voorsprong op de degradatiestreep bedraagt vijf punten.

Ajax – ADO Den Haag live op 89.3 FM Radio West

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag is vanaf 16.45 uur live te volgen op 89.3 FM Radio West. In het heenduel stuntte ADO door met 1-1 gelijk te spelen.