Vooruitblik Katwijkse 'klassieker': Quick Boys wil wraak op de Krom

Susan en Jongeneelen vs Woudenberg tijdens Quick Boys - Katwijk
Susan en Jongeneelen vs Woudenberg tijdens Quick Boys - Katwijk
KATWIJK - Al wekenlang leeft het hele dorp ernaartoe: de Katwijkse 'klassieker' van komende zaterdag. Op het vernieuwde sportpark De Krom neemt koploper Katwijk het op tegen aartsrivaal Quick Boys. De blauw-witte bezoekers zinnen op wraak.
Eerder dit seizoen zegevierde Katwijk met 1-2, dankzij het winnende doelpunt van Stefan Stam. Meer dan 8000 mensen waren op 1 november naar Nieuw Zuid gekomen. De uitoverwinning leverde groot feest op in het 'oranje' deel van het dorp. Doordat Katwijk vorig seizoen degradeerde uit de topklasse, is de dorpsderby na vier jaar weer in ere hersteld.
De burenruzie staat niet alleen bol van de sentimenten, het is ook een duel tussen de nummers 1 en 2 in de hoofdklasse B. Koploper Katwijk, volgens velen de aanstaand kampioen, leed twee weken terug tegen Noordwijk (2-1) pas de eerste competitienederlaag van het seizoen. De oranjehemden hebben 13 punten meer dan concurrent Quick Boys en zijn thuis nog zonder puntverlies.

Ongeslagen reeks

Daar staat tegenover dat Quick Boys sinds 22 november niet meer heeft verloren en bezig is aan een ongeslagen reeks van negen wedstrijden. Deze week bracht de club naar buiten dat Jan Zoutman volgend seizoen Ted Verdonkschot opvolgt als hoofdtrainer. Yordi Teijsse, die in de heenontmoeting een enkelbreuk opliep, hoopt zaterdag zijn rentree te maken bij Quick Boys.

Katwijk – Quick Boys live op 89.3 FM Radio West

Het duel Katwijk – Quick Boys begint zaterdag om 14.00 uur en is live te volgen op 89.3 FM Radio West. Een samenvatting van de wedstrijd is vanaf 20.30 uur te zien in TV West Sport.
Bekijk de trailer van Quick Boys TV: