Plankgassen door de kassen, Van de Kaart in Schipluiden & De Lier

SCHIPLUIDEN/DE LIER - Presentatrice Jet Sol is deze week voor het TV West-programma Van de Kaart in Schipluiden en De Lier. In een rechte lijn moet ze van Museum Het Tramstation naar De Tuinderij zien te komen. Dwars door huizen, struinend door straten en klimmend over schuttingen ontmoet ze onderweg allerlei opmerkelijke mensen uit de regio. Of ze alle obstakels die ze onderweg tegenkomt kan overwinnen blijft elke week de vraag.
Deze week start het avontuur van Jet bij Museum Het Tramstation in Schipluiden. In 1912 reed hier nog een stoomtrein van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij (WSM). Na een emotionele ontmoeting in de eerste woning maakt Jet kennis met Jan Holtkamp in zijn unieke antiekzaakje op de Vlaardingsekade.
De lijn eindigt bij De Tuinderij in De Lier. De medewerkers willen Jet hier wel eens zien solex rijden en plankgassen door de kassen. Maar door alle obstakels van water, is het nog maar de vraag of Jet dat gaat halen.

Uitzendtijden

Van de Kaart met Jet Sol is elke donderdag vanaf 17.00 uur te zien op TV West (herhaling elk uur tot vrijdagmorgen). Lees hier alles over Van de Kaart.