Fusie LangeLand Ziekenhuis goedgekeurd: Zoetermeerders blijven verzekerd van zorg

Langeland Ziekenhuis
Langeland Ziekenhuis
ZOETERMEER - De fusie tussen het Zoetermeerse LangeLand Ziekenhuis en de Reinier Haga Groep is goedgekeurd. Dat meldt het ziekenhuis donderdagavond. Door de fusie kunnen Zoetermeerders de komende jaren gewoon in hun eigen stad terecht voor ziekenhuiszorg.
Het was lange tijd onzeker of de fusie zou worden goedgekeurd, maar de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die toezicht houdt op fusies tussen bedrijven in Nederland, gaf donderdag groen licht. Het bestuur van het ziekenhuis spreekt van een 'historisch moment', na een lange periode van onzekerheid.
Al jaren gaat het niet goed met het Zoetermeerse ziekenhuis. Onlangs nog werd duidelijk dat het LangeLand flinke financiële problemen heeft. Vorig jaar werd een andere fusie tussen het ziekenhuis en de Goudse Vierstroom door de rechter nog verboden.

Erg positief voor Zoetermeerders

Zorgwethouder Isabel Vugs van Zoetermeer reageert verheugd op dit goede nieuws. 'Voor onze gemeente en de regio Zoetermeer met ruim 150.000 mensen is dit erg positief. Hiermee is het voortbestaan van het ziekenhuis in Zoetermeer als zelfstandig basisziekenhuis met volwaardige spoedeisende hulp en intensive care-afdelingen vrijwel zeker. Waarbij voorop staat dat de kwaliteit en vooral ook de continuïteit van de zorg gegarandeerd blijft', aldus Vugs.