Handen uit de mouwen op landelijke vrijwilligersdag NLdoet

DEN HAAG - Duizenden vrijwilligers steken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens NL Doet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds.
Het gaat om de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar doen er ruim 300.000 vrijwilligers mee. Zij gaan vrijdag en zaterdag aan slag met in totaal meer dan 7.600 klussen.
In onze regio krijgt vrijdag bijvoorbeeld het schoolplein van de Haagse Inspecteur S. de Vriesschool een opknapbeurt van een groep vrijwilligers van het World Forum. En ook in de Zeeheldentuin in Den Haag wordt geklust; daar worden houten tuinmeubelen in elkaar gezet. In Leiderdorp gaat wethouder Jeff Gardeniers helpen in de schooltuinen De Sterrekers en zijn collega Kees Wassenaar gaat aan de slag bij manege Liethorp. In Gouda zetten vrijwilligers moestuinbakken in elkaar, zodat kinderen met een verstandelijke beperking die in de voormalige Jan Ligthartschool dagbesteding krijgen en buurtkinderen hun eigen groenten kunnen gaan kweken.

Koningspaar

Afgelopen jaren kwamen koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook in actie voor NLdoet. Of dat dit jaar ook weer zo is, is nog onbekend.
Met de actie wil het Oranje Fonds aantonen hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de maatschappij. Én hoe leuk vrijwilligerswerk is.

Caribische eilanden

Bij de elfde editie van NLdoet zijn voor het eerst ook vijfhonderd klussen in het Caribische deel van het koninkrijk aangemeld. Op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius helpen vrijwilligers diverse organisaties. Voor het tweede jaar op rij zijn in alle gemeenten op het Nederlandse vasteland klussen te doen.