Jonge Leidse leukemiepatiënt plakt zelfgemaakte posters

LEIDEN - De 13-jarige Isa Scholten uit Leiden heeft haar woonplaats volgehangen met zelfgemaakte posters. Ze hoopt zoveel mogelijk deelnemers te werven voor de sponsorloop die ze op 12 april organiseert. Met de loop zamelt ze geld in voor onderzoek tegen kanker.
Isa was 11 jaar toen ze leukemie kreeg. Twee jaar lang onderging ze chemokuren, beenmergpuncties en ruggenprikken. Nu ze genezen is komt ze in actie tegen kanker: ‘Ik ken een jongen van 12 die eraan is overleden. En dat mag niet meer gebeuren’, aldus Isa.
In juni beklimt Isa, samen met haar ouders en zussen, de Alpe d’Huez in Frankrijk. Om mee te doen aan de jaarlijkse actie tegen kanker ‘Alpe ‘d HuZes’ moet er een geldbedrag worden gedoneerd. In het ziekenhuis bedacht Isa een sponsorloop.

600 deelnemers

‘Ik hoop dat er wel honderd mensen mee gaan doen’, fantaseert Isa. Daar komt organisatorisch meer bij kijken dan ze van tevoren dacht. Maar Isa krijgt hulp van familie, docenten en de mensen van de Leiden Marathon. ‘Die vertelden dat we ons voor moeten bereiden op misschien wel 600 deelnemers’, vertelt Isa’s moeder verbaasd.
Maar Isa houdt alle touwtjes in handen. ‘Isa regelt het allemaal. Ik mag me nergens mee bemoeien’, lacht haar moeder. ‘’Dat doe ik wel mam!’, zegt ze dan.
Deelnemers kunnen zich inschrijven via Isa’s website www.looptegenkanker.nl. Er zijn twee afstanden van drie en zes kilometer. De start vindt plaats bij het Vlietlandcollege aan de Apollolaan in Leiden.