Opnieuw gebakken spons in de regio, dit keer in het Zuiderpark in Den Haag

DEN HAAG - Er is opnieuw een gebakken spons gevonden in onze regio. Dit keer werd de spons gevonden bij de hondenuitlaatplaats bij de skatebaan in het Zuiderpark in Den Haag, laten de teamchefs van politie Zuiderpark op Twitter weten.
Ze raden hondenbezitters dan ook aan om goed op te letten. 'Wees alert hierop bij het uitlaten van uw hond', twitteren de teamchefs. De 'lekkere geur' van een gebakken spons lokt de viervoeters. Als de beestjes de spons opeten zet deze uit in hun buik, met alle gevolgen van dien.
Vorige week werden voor het eerst sponzen gevonden in onze regio. Bij een flat aan de Rodelaan in Voorburg vond de politie een aantal gebakken sponzen. Later bleek dat Border Collie Pip uit Voorburg vermoedelijk stierf na het eten van een gebakken spons. De arts kon niet achterhalen of Pip inderdaad overleden was door het eten van een gebakken spons, omdat het beestje te opgezwollen was en daarom gecremeerd moest worden.
Eerder waren er ook meldingen van gebakken sponzen, maar toen bleek het om vuurwerkresten, zwammen of purschuim te gaan.