Hoofdklasseoverzicht: Rijnvogels-Noordwijk in laatste zeven minuten van 4-1 naar 4-4, FC 's-Gravenzande bijna gedegradeerd

FC Rijnvogels-Noordwijk
FC Rijnvogels-Noordwijk
ZUID-HOLLAND - Het komt niet vaak voor dat een voetbalteam een voorsprong van drie doelpunten uit handen geeft, maar zaterdag gebeurde het weer eens. FC Rijnvogels uit Katwijk (Hoofdklasse B) stond zeven minuten voor tijd met 4-1 voor tegen Noordwijk, maar speelde uiteindelijk toch nog met 4-4 gelijk.
De kans dat FC 's-Gravenzande degradeert is heel erg groot na zaterdag. De Westlanders verloren met 5-1 van Spijkenisse, maar erger is de verrassende zege van SHO op Zwaluwen. Daardoor moet 's-Gravenzande negen punten zien goed te maken op SHO in de resterende zes wedstrijden om degradatie uit de hoofdklasse te ontlopen.
Voor Ter Leede zal het lastig worden om de nacompetitie nog te bereiken. De derde periodetitel is uit zicht na het verlies tegen ASWH en alleen eindigen als beste ploeg zonder periodekampioenschap biedt nog uitkomst. Het is voor Ter Leede te hopen dat ASWH de inhaalwedstrijd van RVVH wint, waardoor Quick Boys periodekampioen wordt. Dan is de derde plek voldoende voor een nacompetitieticket. Dat gat is drie punten.
In de Hoofdklasse A speelde Jodan Boys met 1-1 gelijk tegen Huizen. De Gouwenaars staan in de middenmoot, maar de voorsprong op de nacompetitieplek is slechts vijf punten en virtueel zelfs twee punten omdat DFS nog een wedstrijd heeft in te halen.
Scoreverloop FC Rijnvogels-Noordwijk 4-4 (2-1): 0-1 Maurits Splinter, 1-1 Mitchel Beijersbergen, 2-1 Niels van Veen, 3-1 Martin Onderwater, 4-1 Martin Onderwater, 4-2, 4-3 Raymond Manuputty, 4-4 Marios Lomis.
Scoreverloop Spijkenisse-FC 's-Gravenzande 5-1 (3-0): 1-0 Julièn Gret, 2-0 Jeffrey Duijnstee, 3-0 Jeffrey Duijnstee, 3-1 Martijn le Congé, 4-1 Shane van den Engel, 5-1 Jerson Ribeiro.
Scoreverloop ASWH-Ter Leede 3-0 (2-0): 1-0 Michael van Dommelen, 2-0 Josiemar van de Werp, 3-0 Jesper van den Bosch.
Scoreverloop Huizen-Jodan Boys 1-1 (1-0): 1-0 Omar Limon, 1-1 Jorn van Lunteren.