Boer verkoopt ruim helft van 50.000 kilo aardappels tijdens Pieper-mania in Kwintsheul

KWINTSHEUL - De Texelse boer Jan van der Haas heeft zaterdag ruim de helft van zijn aardappels verkocht in Kwintsheul. De boer had vanwege een overschot bijna 50.000 kilo piepers te koop aangeboden tijdens de door hem verzonnen actie Pieper-mania.
Van der Haas kreeg de aardappels op Texel niet verkocht. Daarom begon hij de Facebookactie Pieper-mania in het Westland, waar zijn broer vandaan komt. Twee vrachtwagens vol piepers werden naar het dorp gebracht. Klanten konden zaterdag zelf bepalen wat ze ervoor wilden betalen.
Tientallen auto's reden af en aan bij de boerderij aan de Bovendijk. 'Er waren geen files, maar wel continu mensen', zegt Joyce van der Haas, die haar oom de hele dag meehielp met knollen verkopen.

'Gezellige dag'

Ze kijkt met een tevreden gevoel terug. 'Het was een lange, gezellige dag. Mensen reageerden heel positief en vroegen al wanneer de volgende actie is.' Wat de actie heeft opgeleverd, kan ze nog niet vertellen. 'Dat moeten we later nog allemaal tellen.'
De overgebleven aardappels gaan voor een deel naar verschillende voedselbanken. Waarschijnlijk komt er ook één palet in Kwintsheul te staan, waar mensen de aardappels kunnen halen.