Duindorpse aanvoerder opgepakt na geven kopstoot aan Quintus-supporter

KWINTSHEUL - Een speler van de Haagse voetbalclub Duindorp S.V. is zaterdag opgepakt. Hij zou een supporter van van voetbalvereniging Quintus uit Kwintsheul een kopstoot hebben gegeven. Dat laten beide clubs weten aan Omroep West.
Het eerste van Quintus speelde zaterdagmiddag thuis tegen het eerste van Duindorp S.V.. In de 89ste minuut maakte een speler van Quintus een overtreding. De aanvoerder van Duindorp S.V. zou de speler vervolgens hebben neergeslagen. 'Ze vielen allebei en de aanvoerder werd geraakt. Hij was gefrustreerd en gaf hem een duw', zegt Duindorp-secretaris Marina Lagas.
Volgens Quintus-voorzitter Marcel Vis liep de aanvoerder vervolgens naar de supporters toe die 'doei, doei' naar hem riepen. 'Hij gaf de eerste de beste een kopstoot', zegt Vis. Lagas reageert: 'De supporters hadden veel bier gedronken. Ze maakten vervelende opmerkingen en waren aan het provoceren. Ik weet dat het niet netjes is, dat hij erboven moet staan, maar ik vind het zwaar overdreven en overtrokken.'

Nog een klap

Na de kopstoot kwamen meer Duindorp-spelers de tribune op. Een aantal van hen probeerde de boel te sussen, een van de Duindorpers gaf volgens Vis nog een klap aan de supporter. 'Met twee man hebben we toen al ons publiek naar binnen gedirigeerd', zegt Vis.
De Quintus-supporter heeft aangifte gedaan en even later werd de Duindorp-aanvoerder aangehouden. Duindorp S.V. had de aanvoerder even daarvoor al geschorst.

'Trieste middag'

Beide clubs balen flink van het incident. 'Het was wederom een trieste middag op het voetbalveld. Dit hoort niet. Je wordt er doodziek van', zegt Vis. Ook Lagas is er totaal niet blij mee en vindt dat het incident 'zwaar overtrokken' wordt. 'We proberen ieder incident te voorkomen.'