Foto van mishandelde Angel (15) zorgt voor onrust op sociale media

LEIDSCHENDAM - De drie meisjes die vrijdag de 15-jarige Angel uit Leidschendam zouden hebben mishandeld, worden lastiggevallen op sociale media. De zus van het slachtoffer zette een foto van Angel in het ziekenhuis op Facebook. Die afbeelding werd ruim 4.000 keer gedeeld.
Angel werd naar eigen zeggen in de buurt van winkelcentrum Leidsenhage van de fiets getrokken en geschopt en geslagen door drie schoolgenootjes. 'Een van hen trok me aan mijn haren over de grond', zegt het 15-jarige slachtoffer.
De vader van het meisje werd gebeld en bracht haar naar de spoedeisende hulp. Zus Priscilla maakte een foto van Angel op een brancard met een nekbrace om. 'Ik heb de foto op Facebook gezet om aandacht te vragen voor deze zinloze mishandeling', zegt Priscilla.

Namen meisjes op internet

De vader van Angel had nog een ander doel: 'Ik wil die ouders aanspreken op wat er is gebeurd. En ik wil met ze in contact komen om te overleggen hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.' De namen van de drie meisjes circuleerden al snel op internet. 'Ik had zo een knokploeg op kunnen laten draven, allemaal mensen die hen de ergste dingen toewensten.'
Volgens de vader van Angel liep het uit de hand: 'Er wordt een hetze gevoerd tegen deze meiden, maar dat is nooit onze opzet geweest. Ik heb geen medelijden met ze, maar dit was niet de bedoeling. Het moet nu stoppen.' Hij is van plan om een brief te schrijven naar de ouders van de meisjes.

Politie-onderzoek is afgerond

Angel deed aangifte bij de politie van de mishandeling. Volgens de politie is het onderzoek inmiddels afgerond en de is zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie.