Fans van Ajax en ADO Den Haag zoeken elkaar op in Brussel voor Belgische bekerfinale

Fans van Ajax over het ontbreken van supporters van ADO in Amsterdam
Fans van Ajax over het ontbreken van supporters van ADO in Amsterdam
DEN HAAG - Omdat er geen aanhangers van ADO Den Haag bij de uitwedstrijd tegen Ajax mogen zijn, zoekt een deel van beide supporterskernen elkaar zondag op in Brussel. Daar wordt de Belgische bekerfinale gespeeld tussen Anderlecht en Club Brugge.
De voetbaleenheid van de politie Den Haag bevestigt op Twitter dat er ADO-fans in Brussel zijn gesignaleerd. Supportersgroepen van Club Brugge en Anderlecht zouden hebben afgesproken om tijdens en rondom de bekerfinale met elkaar op de vuist te gaan. Volgens RTV Noord-Holland komt de harde kern van ADO de Brugse relschoppers een handje helpen en krijgt de aanhang van Anderlecht assistentie van Ajacieden.
Belgische suppoosten zijn vanuit het hele land verzameld om de orde te bewaken. De besturen van zowel Anderlecht als Club Brugge zetten gezamenlijk 700 stewards in. Daarbovenop heeft de Brusselse politie manschappen te paard, waterkanonnen en helikopters paraat. Met een bufferzone wordt contact tussen de twee supportersclans zo goed als onmogelijk gemaakt.