Groenendijk ontkent geruchten over aanstelling als trainer van Go Ahead Eagles

LEIDERDORP - Geruchten dat Alfons Groenendijk aan de slag gaat als trainer van Go Ahead Eagles, worden door de Leiderdorper ontkracht. Hij laat aan Omroep West weten dat de eredivisionist uit Deventer hem niet heeft benaderd na het ontslag van Foeke Booy. 'Ik ben niet gebeld, dus dat is niet aan de orde', aldus Groenendijk.
Booy werd zondag vanwege tegenvallende resultaten ontslagen door Go Ahead Eagles, dat voorlaatste staat en zich moet zien te handhaven in de eredivisie. Als opvolger wordt de naam van Groenendijk veelvuldig genoemd. 'Misschien omdat ik beschikbaar ben', doelt de oud-speler van onder meer ADO Den Haag, Ajax en Sparta Rotterdam op het feit dat hij deze maand werd weggestuurd als technisch directeur bij het Roemeense Universitatea Cluj.
'Als er bij Sparta of Den Haag een trainer uit gaat, word ik genoemd. Je hebt nou eenmaal een bepaalde naam als trainer, dan is het logisch dat je genoemd wordt. Maar tot op heden ben ik niet gebeld door Go Ahead. Pas dan ga ik erover nadenken. Dat heeft geen zin als het niet speelt.' Groenendijk maakt er geen geheim van dat hij graag weer als trainer wil werken. Bij voorkeur in het buitenland, zo vertelde hij aan Omroep West.