Zwetende man leidt politie naar 300 kilo hennep aan Jupiterkade in Den Haag

DEN HAAG - De politie heeft maandagochtend 300 kilo hennep ter waarde van een half miljoen gevonden. De wiet lag in een bus die geparkeerd stond bij een woonboot op de Jupiterkade in Den Haag. Zes mensen zijn opgepakt. Ook werden vier auto's, een scooter en een quad in beslag genomen.
Agenten namen rond 5.00 uur een kijkje bij een bedrijfspand op de Jupiterkade, omdat het alarm was afgegaan. In de buurt zagen zij een zwetende 31-jarige Hagenaar en vroegen de man wat er aan de hand was. De man reageerde niet en kon zich niet legitimeren. Ook stonk hij erg naar hennep. Hij werd daarop aangehouden.
Een agent zag vervolgens dat de verdachte een autosleutel probeerde te verstoppen. De sleutel was van het busje, dat geparkeerd stond bij de woonboot. Bij de controle bleek dat in de wagen zakken vol met hennep stonden. 

Vijf andere verdachten opgepakt

De agenten namen daarna een kijkje in de woonboot, waar op dat moment vijf mannen aanwezig waren. In de boot bleek een hennepdrogerij te zitten. De vijf, Hagenaars van 21, 21, 31, 38 en 60 jaar, zijn opgepakt.