Eigenaar: 'Geen honden in kleedkamers van zwembad het Keerpunt in Zoetermeer'

ZOETERMEER - Eigenaar Sigrid van Barlingen van zwembad het Keerpunt in Zoetermeer herkent zich niet in het onderzoek van de gemeente en de omgevingsdienst. Controleurs zouden meerdere misstanden in het bad hebben gevonden, schrijft het AD.
De gemeente Zoetermeer laat weten dat de omgevingsdienst een hondengeur rook, een matras vond in een van de ruimtes en dat er bij het banenzwemmen onvoldoende controle is. In de buurt van het zwembad worden wel honden gehouden, maar deze komen volgens de zwembadeigenaar met 'geen teennagel' in de buurt van het bad. 'Laat staan dat ze door de kleedkamers lopen.'
Het klopt volgens Van Barlingen dat er een matras ligt. In het weekend neemt de eigenaresse haar kinderen mee naar het werk. In een privéruimte van het pand heeft ze een matras neergelegd waar haar kinderen rustig tv kunnen kijken. Volgens haar hebben de controleurs niks te zoeken in deze privéruimtes. Dat er tijdens het banenzwemmen niet wordt gecontroleerd, weerspreekt de eigenaresse ook.

Reacties Facebook

Van Barlingen heeft via Facebook meerdere positieve reacties gekregen op haar zwembad. Ze roept iedereen op om vooral bij haar te komen zwemmen en te kijken hoe schoon het is. De gemeente laat weten dat de dat de eigenaar waar nodig noodzakelijk en adequaat maatregelen moet treffen. Bij nalatigheid kunnen de toezichthouders maatregelen treffen.