Topklasse zondag: kampioenschap vrijwel verkeken voor VVSB

Wilfred van Leeuwen tijdens VVSB - AFC
NOORDWIJKERHOUT - Met nog zes wedstrijden te spelen kunnen de kampioensaspiraties van VVSB in de ijskast. Na vijf duels op rij zonder zege in de zondagtopklasse is de kloof met koploper FC Lienden zeven punten. Bovendien heeft UNA de Noordwijkerhouters verdreven van de tweede plaats.
In de thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst Leonidas werd VVSB zondag met 0-3 afgeserveerd, nadat verdediger Jordy Zwart vlak voor rust een strafschop veroorzaakte en met rood van het veld werd gestuurd vanwege een grove charge. VVSB'er Bas Ruigrok raakte na de pauze nog wel de paal, maar in de laatste tien minuten liepen de Rotterdamse bezoekers uit naar een ruime overwinning. Dat FC Lienden ook verloor (thuis tegen Koninklijke HFC met 1-2), maakt het verlies extra zuur voor de formatie van coach Wilfred van Leeuwen.

HBS nog niet veilig

Het Haagse HBS heeft zich in dezelfde afdeling nog niet veilig gespeeld. Waar alle concurrenten punten pakten, ging het team van trainer André Wetzel ongelukkig onderuit bij OJC Rosmalen (1-0). De thuisploeg benutte in blessuretijd een penalty, nadat een handsbal van OJC net voor rust geen strafschop opleverde voor HBS. De Hagenaars staan elfde, maar ze hebben maar twee punten meer dan nummer dertien AFC dat op de promotie-/degradatieplaats staat.
Scoreverloop VVSB – Leonidas 0-3 (0-1): 0-1 Lesley van Waas (penalty), 0-2 Olaf van de Sande, 0-3 Lesley van Waas.
Scoreverloop OJC Rosmalen – HBS 0-1 (0-0): 1-0 Wesley Meeuwsen (penalty).