Golden Earring-graffiti in Poeldijk gered; mooi plaatsje in Museum RockArt

Graffiti Golden Earrings
Graffiti Golden Earrings
REGIO - POELDIJK- De 50 jaar oude Golden Earring-graffiti op een woonhuis in Poeldijk is gered. De muurschildering dreigde verloren te gaan bij een op handen zijnde renovatie, maar krijgt nu een plekje in het popmuseum RockArt in Hoek van Holland.
Jaques Senf, voormalig manager van de Golden Earring, zette na een optreden in Poeldijk in 1964 met grote letters 'Golden Earrings' op een muur op de hoek van de Verburghlaan en de Jan Barendselaan. 'Puur om reclame te maken. Je had toen nog geen flyers, posters en radio was toen nog niet zo als nu', vertelt Jaap Schuts, directeur van het popmuseum RockArt in het kijkradioprogramma Debby en haar mannen. De band heette toen nog Golden Earrings, later werd de s achterwege gelaten.
Al die jaren is de graffiti een speciale plek geweest voor fans van de Haagse popband. En dat die zou verdwijnen was onacceptabel. Ook de eigenaresse van de muur, Angelique Belt, vond het zonde als het aandenken zou verdwijnen. 'We zijn daarom benaderd om te kijken of het stuk gevel bij ons een plekje kon krijgen en dat hebben we natuurlijk', aldus Jaap Schut.

Earringleden bij verhuizing

Het stuk muur wordt maandag uitgezaagd, op een oplegger gehesen en daarna vervoerd naar de Hoek. Bij de verhuizing zullen Jaap Schuts, de eigenaresse van de graffiti, én wat Earringleden aanwezig zijn.