Gratis je fiets stallen in Scheveningen en Kijkduin

Archieffoto
Archieffoto © ANP
DEN HAAG - De bewaakte fietsenstallingen in Scheveningen en Kijkduin zijn vanaf zondag 29 maart gratis. Zo wil de gemeente Den Haag mensen stimuleren om op de fiets naar de badplaatsen te komen. En de verwachting is dat de overlast van her en der gestalde fietsen hierdoor minder wordt.
In Scheveningen zijn drie bewaakte stallingen aan de Strandweg en één op het Palaceplein. Ook in Kijkduin is er een bewaakte stalling. In totaal is er plaats voor duizend fietsen in de stallingen aan de kust.
De Haagse verkeerswethouder Tom de Bruijn: 'Na de binnenstad stallen nu ook in Scheveningen en Kijkduin steeds meer mensen hun fiets bij Biesieklette. Dat juich ik toe, omdat dit het gebruik van de fiets stimuleert en er tegelijkertijd minder geparkeerde fietsen op de stoep staan.'

Eerste dag gratis, daarna betalen

Het gaat bij de stallingen in Scheveningen en Kijkduin om dezelfde regeling als in de binnenstad. De eerste dag is gratis. Staat de fiets langer dan een dag in de stalling, dan moet voor deze extra dagen worden betaald.
De bewaakte stallingen aan de kust bieden extra service, zoals de verhuur van kinderbuggy's, rolstoelen en oplaadpunten voor e-bikes. De nieuwe stalling bij de haven verhuurt bovendien fietsen, (elektrische) strandrolstoelen en bolderwagens.
Omdat het vanaf zondag gratis is, organiseert de Scheveningse stalling Strandweg Haven op die dag een fietsverwendag. Bezoekers kunnen hun fiets gratis laten keuren en graveren.