Museum Corpus in Oegstgeest wordt nagebouwd in China

OEGSTGEEST - De Chinese hoofdstad Peking krijgt een Museum Corpus. Woensdag worden in Shanghai de handtekeningen voor de samenwerking gezet, onder toeziend oog van premier Mark Rutte.
De voorbereidingen voor de bouw van de eerste internationale Corpus beginnen voor het einde van dit jaar. Het plan is om uiteindelijk minstens tien Corpus musea neer te zetten in China. De kosten worden geschat op zo'n 250 miljoen euro.
De bedoeling is dat de educatieve attractie Corpus een gezond leven gaat promoten bij een groot publiek in China. Directeur Henri Remmers: 'Een gezond leven is voor iedereen essentieel, daarbij speelt kennis een sleutelrol. Onze visie is dat ze met een andere kijk op hun lichaam naar huis teruggaan.'

Corpus wil museum in meer landen

Corpus probeert ook in andere landen voet aan de grond te krijgen. Er zijn contacten gelegd met Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten.
Museum Corpus in Oegstgeest, langs de A44, werd in 2008 geopend door toenmalig koningin Beatrix. Bezoekers kunnen in het 35 meter hoge gebouw ontdekken hoe het menselijk lichaam werkt.