ADO Den Haag wint oefenduel met 3-1 van Telstar

Aleksandr Iakovenko
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Telstar met 3 - 1 gewonnen. De ploeg van Henk Fraser nam pas laat in het duel afstand van de nummer 14 van de Jupiler League. De Haagse treffers werden gescoord voor Iakovenko, Gehrt en Kastaneer.
Bij ADO ontbraken maar liefst acht spelers, waardoor er basisplaatsen waren voor Tyronne Ebuehi, Matthias Gehrt en de weer herstelde Danny Bakker. ADO begon goed aan het duel en kwam na zestien minuten op voorsprong door Aleksandr Iakovenko. Maar nog geen twee minuten later scoorde Calvin Valies de gelijkmaker. In de eerste helft miste bovendien Thomas Kristensen een makkelijk gegeven strafschop.

Zelfvertrouwen

In de tweede helft bleef het, mede door de vele wissels, rommelig. Toch scoorden Matthias Gehrt en invaller Gervane Kastaneer de dik verdiende 2-1 en 3-1.
Vanwege de interland Nederland - Turkije is er dit weekeinde geen Eredivisie voetbal. Op 5 april speelt ADO de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior
Opstelling ADO: Zwinkels; Ebuehi, Zuiverloon (Fecunda), Derijck, Meijers (De Vlugt); Kristensen, Gehrt, Bakker (Hevel); Iakovenko (Schet), Kramer, Houtkoop (Kasteneer)