Zoetermeerder René van Kooten in bekroonde musical Kiss of the Spider Woman

ZOETERMEER - Zoetermeerder René van Kooten speelt vanaf 5 juni een maand lang in de bekroonde musical Kiss of the Spider Woman. Theaterproducent OpusOne brengt de musical voor het eerst naar Nederland. René laat donderdagochtend in het kijkradioprogramma Debby en Haar Mannen weten dat hij de rol van Valentin voor zijn rekening neemt. Alex Klaasen speelt de rol van Molina.
Kiss of the Spider Woman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985. De musical werd wereldwijd opgevoerd en beloond met talloze prijzen waaronder zeven Tony® Awards voor onder meer Beste Musical, Beste Song en Beste Script.

Verrassende wending
Het verhaal gaat over twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn - letterlijk - tot elkaar veroordeeld en leven onder zware fysieke omstandigheden. Beiden dromen van een beter leven buiten de gevangenis. Het verhaal neemt een verrassende wending als ze tegen elkaar worden uitgespeeld. Vrijheid en liefde zijn niet langer hetzelfde…
De Nederlandse versie van de musical Kiss of Spider Woman gaat op maandag 8 juni in première en is slechts één maand te zien. Klik hier voor meer informatie.
Fotografie: Bob Bronshoff