Bouw van de Sportcampus Zuiderpark is begonnen

DEN HAAG - De bouw van de Sportcampus Zuiderpark is officieel begonnen. In het Haagse Zuiderpark is donderdagmiddag de eerste paal geslagen van het sportcomplex waar amateursport-, topsport- en sportonderwijs samenkomen.
De Sportcampus Zuiderpark komt op de plek waar ADO Den Haag jarenlang zijn thuisbasis had. De tribunes van de voetbalclub zijn vorig jaar gesloopt om plaats te maken voor het complex.
In de Sportcampus komt een topsporthal met 35 honderd plaatsen, een turnhal en een hal voor beachvolleybal. Ook zijn er sportvelden en is er ruimte voor sportonderwijs van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan.

Woningcorporatie Vestia

De toekomst van de sportcampus heeft een paar jaar geleden aan een zijden draadje gehangen. Woningcorporatie Vestia was de grote trekker van het project maar haakte af toen de corporatie in financiële problemen kwam.
De gemeente Den Haag wilde het project toch doorzetten en versoberde het ontwerp. Zo werd de ondergrondse parkeergarage geschrapt. Bovendien investeerde de gemeente Den Haag acht miljoen extra, bovenop de veertig miljoen euro die al was uitgetrokken.
Rabin Baldewsingh (PvdA) is blij met de bouw van de Sportcampus. ‘Het is belangrijk voor de stad en de wijk. Alles komt samen in de Sportcampus, topsport, breedtesport en onderwijs. Het is dus een mooie verbinding van sport en kennis, midden in de wijk.’ 
Kosten
De totale kosten van de sportcampus zijn 73 miljoen euro. Het wordt betaald door het ROC Mondriaan, de Haagse Hogeschool en de gemeente Den Haag. In het najaar van 2016 is de oplevering van de sportcampus Zuiderpark.