Verdachte doodsteken Pierre Weymans eerder veroordeeld voor geweld

ALPHEN AAN DEN RIJN - De man die in december Pierre Weymans doodstak in Alphen aan den Rijn, is eerder al veroordeeld voor bedreiging met een neppistool. En ook de kinderrechter kent hem.
Pierre Weymans werd op 14 december na het stappen rond 5.00 uur neergestoken bij de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Er werd een slagader in zijn bovenbeen geraakt waardoor hij veel bloed verloor. Ruim een week na de steekpartij overleed hij in het ziekenhuis. Vrienden organiseerden later een stoet met Fiat 500's en een 'stille' tocht.
Twee dagen na de steekpartij werd de 22-jarige Yassine B. opgepakt op het station van Arnhem. Hij zit sindsdien vast en moet maandag voor het eerst voor de rechter komen voor een pro-formazitting.

Bedreiging

De rechter veroordeelde Yassine in 2011 tot 6 maanden cel. Hij had op 28 november 2010 in Hazerswoude-Rijndijk twee mensen een neppistool op het hoofd gezet en ze bedreigd.
Daarnaast bepaalde de rechter dat hij nog twee weken van een vorige straf moest uitzitten. Die waren hem eerder voorwaardelijk opgelegd en moest hij nu uitzitten omdat hij opnieuw in de fout was gegaan. Kortom: ook voor 2011 is Yassine al eens veroordeeld geweest. Het is niet bekend waarvoor, omdat dit bij de kinderrechter was.

Net vrij

Tijdens de onrust die afgelopen december ontstond rond de dood van Pierre Weymans meldden verschillende mensen dat de dader, die ze toen niet bij naam wilden noemen, net twee weken op vrije voeten zou zijn toen hij Pierre neerstak. Hij zou in 2014 zijn veroordeeld tot 6 maanden cel die hij net had uitgezeten.
Of die verhalen kloppen is niet duidelijk. Zowel de rechtbank als Yassines advocaat wil niets kwijt over het verleden van de 22-jarige Alphenaar.