Ook Westlandse koor Concordia stopt na 120 jaar

Matthaus Passion weer uit de kast voor Pasen
Matthaus Passion weer uit de kast voor Pasen
REGIO - 's -GRAVENZANDE - Na het Westlandse koor Dario Fo raakt het kassengebied nog een koor kwijt. Het Westlandkoor Concordia uit 's-Gravenzande stopt ermee. De vereniging zou volgend jaar 120 jaar bestaan.
Het koor heeft donderdagavond 26 maart voor klein publiek voor het laatst gezongen. 'Dat was heel emotioneel en niet makkelijk voor veel mensen van ons koor', zegt secretaris Silvia van der Maat van het koor.
Het zanggezelschap stopt ermee vanwege de terugloop van het aantal leden. Door verminderde contributie en omdat subsidies zijn weggevallen, kwam er onvoldoende geld binnen. Uiteindelijk waren er nog maar 26 leden over. ´We hadden te weinig nieuwe leden. Heel jammer', aldus Van der Maat.

Nieuwe koren

Volgens haar hebben de meeste leden al een ander koor gevonden voor hun zangkunsten. 'Sommigen kiezen ervoor alleen met projectkoren mee te zingen, dus bijvoorbeeld alleen te oefenen voor de Mattheus Passion', zegt Van der Maat.
Het Westlandkoor Concordia is opgericht in 1896 en repeteerde in het multifunctioneel centrum Maesemunde. Het is de oudste culturele vereniging van 's-Gravenzande. Podia van het Amsterdams Concertgebouw, het Circustheater in Scheveningen of de Doelen in Rotterdam waren voor Westlandkoor Concordia geen vreemden. Ook trad het koor op met solisten als Berdien Stenberg, Marco Bakker en Ernst Daniël Smid.