Louis van Gaal trots op Anton Geesink Award

Louis van Gaal krijgt Anton Geesink Award van Willem Jan Stegeman
Louis van Gaal krijgt Anton Geesink Award van Willem Jan Stegeman
NOORDWIJK - Louis van Gaal heeft zaterdag met de trots de Anton Geesink Award in ontvangst genomen. De Noordwijkse trainer van Manchester United ontving de ereprijs tijdens de Nationale Budodag op Sportcentrum Papendal uit handen van voorzitter Willem Jan Stegeman van de judobond, die tevens wethouder is in de gemeente Alphen aan den Rijn.
'Ik vind het bijzonder dat ik de Anton Geesink Award krijg. De paden die Anton Geesink heeft gelopen zijn niet altijd geëffend geweest, net als de mijne. Dat schept een band', aldus Van Gaal.
De Anton Geesink Award is door bond in het leven geroepen toen de judolegende in 2010 overleed. De prijs gaat naar een persoon, stad of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport of een bijzondere prestatie heeft verricht.

'Weldoordachte en gedurfde beslissingen'

Van Gaal werd door de jury gekozen onder meer voor zijn 'weldoordachte en gedurfde beslissingen' als bondscoach van het Nederlands elftal tijdens het WK voetbal vorig jaar in Brazilië. Jacques Rogge en Erica Terpstra kregen de award eerder.