Alphense sportprijzen voor atlete Maureen Koster en voetballer Lucas Woudenberg

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op het Alphens Sportgala in Boskoop zijn atlete Maureen Koster en voetballer Lucas Woudenberg zaterdagavond uitgeroepen tot sportvrouw en sportman van het jaar 2014. Opvallend genoeg kreeg een jeugdteam de prijs voor beste sportploeg van de gemeente Alphen aan den Rijn: Alphense Boys C1.
De Boskoopse Koster werd in sporthal De Plataan verkozen boven Hanneke Slagter (waterpolo) en Nina Tuinenburg (ritmisch gymnastiek). Zij eindigde in 2014 onder meer als vijfde op de EK cross voor junioren. Haar beste prestatie tot nu toe leverde ze dit jaar: Koster behaalde brons op de EK indoor voor senioren.
Woudenberg uit Zwammerdam hield zeiler Enno Kramer en bokser Remco Hofstede achter zich. De verdediger debuteerde vorig jaar in het eerste elftal van Feyenoord tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik. Hij volgt Kramer op als Alphens beste sportman van het jaar.

Alphense Boys C1

Verrassend is de uitverkiezing van Alphense Boys C1. De jeugdige voetballers komen uit op het hoogste niveau in hun leeftijdscategorie en spelen tegen de beste juniorenteams van Nederland, waaronder de hoogste C-elftallen van ADO Den Haag, Feyenoord en Ajax, waartegen de Alphenaren stuntten door te winnen.
Wielrenster Amber van der Hulst uit Hazerswoude is het grootste sporttalent, terwijl tennisvereniging Nieuwe Sloot de award voor beste sportclub kreeg. De organisatie reikte een sportpenning uit aan oud-waterpoloster Gillian van den Berg en voegde de 20 van Alphen en TEAN International toe aan de Wall of Fame in de Limeshal.