Vernieuwd Panorama Mesdag Den Haag trekt 2000 bezoekers

DEN HAAG - Museum Panorama Mesdag heeft in het weekend van de heropening veel bezoekers getrokken. Zaterdag en zondag verwelkomde Mesdag ongeveer 2000 mensen. Dat is meer dan normaal, aldus een woordvoerster.

Het museum is de laatste vierenhalf jaar grondig gerestaureerd en verbouwd, maar bleef in die periode wel open voor publiek.

Panorama Mesdag heeft er nieuwe tentoonstellingszalen bij gekregen, waardoor meer bezoekers kunnen langskomen en er meer ruimte is voor tijdelijke tentoonstellingen.

Karakter Panorama Mesdag

Burgemeester Jozias van Aartsen en schrijver en dichter Bart Chabot verrichtten zaterdag de opening. Van Aartsen sprak over het unieke karakter van Panorama Mesdag. Chabot noemde het musem 'de parel van Den Haag'.

De vaste collectie van het museum is opnieuw ingedeeld, waarbij meer informatie wordt gegeven over Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten. Verder beschikt het museum nu over zalen voor lezingen en ontvangsten. Panorama Mesdag is vooral bekend om het 120 meter ronde vergezicht op Scheveningen, dat Mesdag in 1881 schilderde.

Mesdagjaar

Na de heropening is het museum klaar voor de viering van het Mesdagjaar. Dit jaar staan diverse tentoonstellingen en evenementen op het programma die te maken hebben met Mesdag, de schilder van zeegezichten, verzamelaar en ondernemer, die honderd jaar geleden overleed.

Deel dit artikel: