Pakketbezorgers maandag met slakkengang over A12 richting Den Haag, houd rekening met vertraging

REGIO - DEN HAAG- Automobilisten moeten maandag tussen 11.15 uur en 12.30 uur rekening houden met een flinke vertraging op de A12 van Utrecht richting Den Haag. Tientallen zelfstandige pakketbezorgers zullen met een snelheid van 70 kilometer per uur over de snelweg rijden. Zo willen ze aandacht vragen voor de lage tarieven en schijnzelfstandigheid.

Aan de actie doen naar verwachting zo'n 80 bestelbusjes mee. Ze rijden  van Utrecht De Meern over de A12 naar het ministerie van SZW aan de Anna van Hannoverstraat in Den Haag. Bij het kantoor van Post NL willen de pakketbezorgers even flink toeteren.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (PvdA) krijgt in Den Haag een 'pakje verantwoordelijkheid' aangeboden. Met dit pakje vragen de bezorgers aan de minister om in te grijpen. Zij willen dat de minister zich in gaat zetten om een gezonde pakketmarkt te creëren.

Lage tarieven en allerlei eisen

Bezorgers zouden amper kunnen rondkomen van de lage tarieven die pakketbedrijven hanteren, terwijl er wel steeds meer pakketjes worden verstuurd en het een groeiende markt is.

Daarnaast mogen de koeriers vaak maar voor één pakketbedrijf tegelijk werken en zijn ze gebonden aan allerlei eisen. Logo's, kleding, bus en zelfs de route worden bepaald door de pakketbedrijven. Dat moet veranderen vinden de zelfstandige pakketbezorgers.

Deel dit artikel: