Haagse dierenwinkel genomineerd voor 'Beste dierenspeciaalzaak van het Jaar'

DEN HAAG - Dierenspeciaalzaak Avonturia uit Den Haag is genomineerd om de beste dierenwinkel van 2015 te worden. In de categorie '200 vierkante meter en groter' strijdt Avonturia tegen drie andere genomineerden om de titel 'Beste dierenspeciaalzaak van het Jaar'.
Het is de eerste keer dat Avonturia weer meedoet aan de verkiezingen, nadat de Haagse dierenzaak in 2010 de prijs voor 'Beste dierenspeciaalzaak van het Jaar' al won. Volgens Rianne Herrie van Avonturia is de veelzijdigheid van de winkel de kracht: 'Het is niet alleen een winkel maar ook een dierentuin. Er lopen allerlei dieren rond waar mensen naar kunnen kijken en iets van kunnen leren. Echt een soort dagje weg.'
De dierenspeciaalzaak is door een anonieme tipgever opgegeven. Een team specialisten kwam langs om de winkel te bekijken. In de tweede ronde nam een mysterieshopper een kijkje. Ook toen wist de dierenspeciaalzaak te overtuigen met als resultaat dat de winkel in de de laatste ronde zit.

Stemmen

Tot 18 april kan er via Facebook gestemd worden voor de 'Beste dierenspeciaalzaak van het Jaar'. Daarna zal een jury onder leiding van Martin Gaus op 10 mei de winnaar bekendmaken.