Aftrap WK beachvolleybal: tegenstanders bekend gemaakt in Mauritshuis Den Haag

DEN HAAG - De officiële loting voor het WK beachvolleybal, dat eind juni plaatsvindt, is maandagavond verricht in het Mauritshuis in Den Haag. Ook is de nieuwe wereldbeker gepresenteerd. Het WK wordt gehouden in Den Haag, Apeldoorn, Amsterdam en Rotterdam.
De deelnemers uit veertig landen zijn over 24 poules verdeeld.  De regerend Europees kampioenen Madelein Meppelink en Marleen van Iersel speelden net als de andere Nederlandse vrouwenteams Van Gestel / Van der Vlist en Braakman / Sinnema en het mannenduo Visman / Keemink een prominente rol bij de loting in Den Haag. Onder toeziend oog van Het Meisje met de Parel trokken de spelers zelf de namen uit de schalen. Het duo Nummerdor / Varendorst speelt in Den Haag, net als Meppelink / Van Iersel.
Aan het WK, dat gehouden wordt van 26 juli tot 5 juni, doen negen Nederlandse teams mee; vijf mannenploegen en vier vrouwenteams. Twee teams zijn nog niet bekend. De laatste plekken worden ingenomen door de winnaars van de wildcards die in juni tijdens de eredivisie op het spel staan.

Ponton

De wedstrijden in Den Haag worden gespeeld in de Hofvijver waar een drijvend ponton komt te liggen. Sportwethouder Rabin Baldewsingh rekent op 80.000 bezoekers.