Tiener gewond achtergelaten na ongeluk in Zoetermeer, politie zoekt getuigen

ZOETERMEER - De politie in Zoetermeer is dringend op zoek naar getuigen van een ongeluk, waarbij de veroorzaker is doorgereden. Het 15-jarige slachtoffer werd na de botsing, vorige week woensdag, gewond achtergelaten.
De jongen fietste die middag op de Bomanshove in Zoetermeer, in de richting van Den Haag Leidschenveen. Rond 16.15 uur werd hij ter hoogte van het Panamapad geraakt door een langsrazende scooter. De Zoetermeerder viel en brak zijn elleboog en duim.
De bestuurder van de scooter reed na het ongeluk door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Een signalement van hem of haar is niet bekend en daarom is de politie op zoek naar specifieke getuigen van de aanrijding.

Getuigen gezocht

Een ongeveer 16-jarige jongen, die het slachtoffer te hulp schoot, wordt verzocht om zich te melden. Hij was blank, had donker haar, reed op een donkere mountainbike en droeg een zwarte koptelefoon. De jongen kan volgens de politie een belangrijke getuige zijn.
Ook wordt een vrouw van ongeveer 18 jaar gezocht. Ze stopte om de 15-jarige Zoetermeerder te helpen, maar reed door toen er al hulp werd geboden. De vrouw heeft een vol postuur en een donkere huidskleur. Ze heeft lang, zwart en krullend haar en droeg een donkere jas.