Brandstichter Markthal Rotterdam komt mogelijk uit omgeving Den Haag, getroffen kraam is van Hagenaar

Politie-stock-logo-uniform-2
Politie-stock-logo-uniform-2
ROTTERDAM - De politie sluit niet uit dat de man die wordt verdacht van brandstichting in een kraam in de Rotterdamse Markthal, uit de omgeving van Den Haag komt. De eigenaar van de getroffen kraam woont daar namelijk. Het opsporingsprogramma Team West heeft dinsdag beelden van de verdachte getoond.
De Haagse eigenaar sloot op dinsdag 3 maart rond 20.00 uur zijn groente- en fruitkraam Tropicahal af en ging naar huis. Vlak nadat hij vertrok, liep een man met een geruite pet en een rugtas de Markthal in. Hij ging bij de kraam naar binnen en kwam een paar minuten later weer naar buiten, zonder rugtas. Even later klonk een explosie en er ontstond brand in de kraam.
De brandweer wist de brand snel te blussen, maar de kraam liep toch de nodige brand- en waterschade op. De Rotterdamse politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en wil graag weten wie de man met de rugtas is. Hij is duidelijk gefilmd door de bewakingscamera’s in de Markthal.

Beelden in Team West

De beelden werden eerder al getoond in het opsporingsprogramma van RTV Rijnmond, maar de man is nog niet herkend. De beelden uit Team West zijn hieronder te zien. Mensen die weten wie de man is of die andere informatie hebben, worden gevraagd te bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.