Ziggo-kantoor in Rijswijk sluit deuren na fusie met UPC

RIJSWIJK - Het kantoor van Ziggo aan de Laan van Zuidhoorn in Rijswijk sluit binnen drie jaar de deuren. De kabelexploitant brengt de taken die daar worden uitgevoerd onder bij andere locaties.
Dinsdag maakte het bedrijf bekend dat de fusie van Ziggo en UPC de komende drie jaar 450 vaste arbeidsplaatsen kost. Ook worden 'enkele honderden' tijdelijke en externe contracten niet verlengd.
Hoeveel banen er in Rijswijk verdwijnen kon een woordvoerder van Ziggo nog niet zeggen. 'Waar en op welke plaatsen de ontslagen vallen, is nog niet duidelijk.' Ook de kantoren in Heerhugowaard en Nijmegen worden gesloten.

Efficiënter samenwerken

Door de fusie kan volgens Ziggo op een aantal plaatsen beter en efficiënter samengewerkt worden. Dat geldt met name voor afdelingen die zich bezighouden met productontwikkeling, innovatie en infrastructuur en voor het management. De medewerkers die hun baan verliezen, kunnen volgens het bedrijf rekenen op een goed sociaal plan. Daarbij ligt de nadruk op begeleiding naar ander werk.
CNV noemt de omvang van de ontslaggolf bij Ziggo 'schokkend'. Volgens de vakbond moet meer dan één op de tien werknemers het bedrijf verlaten.

Liberty Global

Ziggo werd vorig jaar overgenomen door Liberty Global, dat ook al UPC onder zijn hoede had. De twee kabelexploitanten worden samengevoegd onder de merknaam Ziggo. Al langer werd gevreesd dat daardoor een flink aantal arbeidsplaatsen op de tocht zou komen te staan.